Op deze dag trouwen Erik en Klaas-Jan op het prachtige landgoed van Alerdinck in Laag Zuthem, een plaatsje onder de rook van Zwolle. Maar ik start eerst op tijd in Staphorst bij de ouders van Erik. De videograaf Dennis, van ‘a lovestory’ is ook al aanwezig om deze dag vast te leggen voor het bruidspaar. Erik schoot al snel zijn pak in en zijn vader hielp hem er maar wat graag mee. Zonnetje schijnt al lekker en moeders helpt nog met de manchette-knopen. Schoenen aan en gereed voor vertrek naar zijn aanstaande. In een prachtige auto met mooie bloemen rijdt hij naar Klaas-Jan. Maar hij moet nog even geduld hebben, want ook hij gaat zijn pak nog aantrekken.

Achter elkaar aan rijdend, de videograaf en ik, rij ik de verkeerde oprijlaan in. Soms een momentje van oh jee maar we waren gelukkig op tijd. Aangekomen bij Klaas-Jan zijn ouderlijk huis worden we blaffend begroet. Gauw naar binnen want er wil iemand zich aankleden en de zenuwen beginnen te werken. Heel begrijpelijk. Met zijn twee broers op de bank en pa en ma die helpen komt dat al snel goed. Erik komt eraan gereden terwijl Klaas-Jan in de tuin wacht en jahoor wat een fijn weerzien. Er was alleen nog iets met de ‘pochet’. Om de een of andere reden ging dat niet volgens het boekje maar na vele pogingen zat die er toch netjes in.

Op naar de foto locatie en wat is die prachtig. Op de hei van Zwolle, stappend over een hek met prikkeldraad maak ik mooie beelden en Dennis filmt met zijn drone. Met de zon en de prachtige kleuren komt dat helemaal goed. Nog wat beelden makend van hun rijdend gaan we door naar de binnenstad van Zwolle, bij het Pelserbrugje, vlakbij waar de mannen gestudeerd hebben.

Dan eindelijk richting het Landgoed Alerdinck. Wat is het daar mooi en wat schijnt de zon heerlijk. Gewoon genieten voor de heren en dat begin september. Lekkere broodjes staan klaar voor de gasten en ineens zijn we het bruidspaar kwijt. We zien ze nog net tussen de heg in schieten op een golfkarretje. De ceremonie vindt plaats in het bos en dat is een stukje lopen. Het lopen wordt het bruidspaar bespaard. Wij nemen de kortste looproute en zorgen dat we de juiste plekken en composities kunnen benutten voor mooie beelden. De plechtigheid duurt eventjes want ze nemen de tijd en de muzikanten brengen schitterende muziekstukken ten gehore. Het bruidspaar geniet optimaal van alles en iedereen. Na hun eigen geloftes, de ringen en de handtekeningen gaat het snel en lopen we weer terug naar de villa. Op het terras wordt er geproost en de trouwtaart aangesneden. Felicitaties worden gegeven en iedereen geniet zichtbaar.

Op naar het koetshuis met een kleine stop voor de groepsfoto. Ideaal als iedereen toch al deze kant op loopt. In het koetsthuis worden er stukjes opgevoerd, foto’s getoond en cadeaus gegeven door de familie en vrienden. Na deze happening gaan we weer naar buiten naar de tuin waar geborreld wordt, leuke oud hollandse spelletjes gedaan en nog wat gezamenlijke foto’s met familieleden. Ondertussen wordt de barbeque opgewarmd, de tafels gedekt en is het tijd voor het diner. De kok zorgt ervoor dat het vlees gaar is en de andere chef zorgt ervoor dat alle bijgerechten aangevuld blijven. Ondertussen probeer ik alle gasten vast te leggen voordat er een hap naar binnen gaat. Er wordt weer geklingeld en lekker gegeten. Voor mij is er dan ook een momentje om wat te eten. Maar daar is de ijscoman al en schijnt het zonnetje lekker laag voor mooie beelden en prachtige kleuren. Niet lang daarna vertrekken we allemaal naar de grote kerk van Zwolle voor de kerkelijke ceremonie.

Ik kan meerijden met een hele goede vriendin van het bruidspaar. Al kletsend arriveren we bij de kerk en wachten we op Klaas-Jan en Erik. Maar er komt rook onder de motorkap uit. Oh jee! Er blijkt een ‘poelie van de dynamo’ onder de motorkap uit gevallen te zijn wat de rook veroorzaakte, aldus de meneer van de ANWB.

Tijdens de dienst waren er wat emotionele momenten. Er werd voorgedragen uit de bijbel, mooie gespeeld door de broers op piano en de trombone. Moeders draagt een stuk voor. Schitterend om hier getuige van te mogen zijn, terwijl ik door de kerk ‘sluip’ tijdens de muziekstukken. Tijdens de zegening lig ik bijna aan de voeten bij de heren en dat levert mooie beelden op. Je ziet de inspanning en concentratie. Prachtig om te zien. Wat een verrassing voor mij, Klaas-Jan gaat zelf zingen en Erik speelt op de piano. Wauw, wat een cadeau. Met hun muzikale achtergronden was dit te verwachten natuurlijk, maar altijd tof om verrast te worden. Na de ceremonie lopen de heren hand in hand de kerk uit en worden ze buiten door iedereen gefeliciteerd. De ANWB meneer wacht geduldig om met de heren te praten over de ‘schade’ aan de auto. Hij heeft het nu tijdelijk opgelost zodat ze in de trouwauto terug kunnen naar het landgoed. Ik kon meerijden in de ANWB auto. Ik blijf graag dichtbij het bruidspaar want voor hetzelfde geld gebeurt er wat onderweg. Er komen uiteindelijk een paar foto’s van dit gebeuren en de rit terug in het foto-album. Dat zegt genoeg. Aangekomen bij het landgoed komt er toch weer een partij rook onder de motorkap vandaan. Echt erg. Ondertussen is het al aardig donker en ga ik naar mijn auto om flitsers te pakken want ik kan nu tijdens het avondfeest, in het koetshuis, echt niet zonder.

Buiten speelt de band nog eventjes voordat ze naar binnen gaan om verder te spelen. De bar zorgt er goed voor dat de glazen gevuld blijven en de felicitaties gaan weer verder. Mooie cadeaus worden er gegeven en ook wordt er gesproken door één van hun broers.
Een gezellig samenzijn met een liveband en vele tafels met mensen die zichtbaar genieten. Vuurkorven die branden en lekkere hapjes. Een heerlijk bruiloftsfeest. Ik ben bijna klaar totdat de videograaf al een stuk film laat zien van deze schitterende dag. Wat was het mooi en gezellig vandaag. De heren kunnen lang nagenieten met een prachtig foto-album en ik verwacht ook een toffe film van Dennis.

———–

Beste Klaas-Jan en Erik,
bedankt dat ik getuige mocht zijn van jullie liefde en deze dag mocht vastleggen.
Ik heb genoten en gelachen met jullie.

Heel veel geluk samen.
Lieve groet, Carina

———-

P.s. voor de mensen die dit hele stuk hebben gelezen, dankjewel! Dit was voor mij een dag die om 8:30 uur begon en laat in de avond klaar, ca. 14 uur. Reden voor veel tekst en beelden!

Enorm blij. Wat een verrassing, echt prachtig gedaan. Heel mooi alles vastgelegd en prachtige momenten. We wisten dat je goed was maar dit gaat nog over onze verwachtingen heen.


 

Leveranciers
Trouwlocatie: Landgoed Den Alerdinck, Laag Zuthem
Pak Klaas-Jan: 
Pak Erik:
Ringen: 
Auto: Naarden
Taart:
Videograaf: Dennis Wessels van ‘A love story’