Elke foto heeft een verhaal te vertellen

Liefde is de meest voelbare emotie die je ervaart als een dierbare er niet meer is. Een heftige tijd die je doormaakt nu. Verdriet, het gemis, de houvast, het contact.
Er is niemand die graag terug denkt aan een verdrietige periode. Toch kan een fotoreportage als blijvende herinnering soms helpen om verdriet te verwerken of een plek te geven. Ik krijg zo vaak te horen, ‘oh, had ik dat geweten dat ik foto’s had kunnen laten maken’. De nabestaanden die me inhuren zijn altijd zo tevreden met het resultaat en de blijvende herinnering hoe mooi alles is gegaan en ook dat er zoveel liefde in de beelden zit.

Als afscheidsfotograaf leg ik het verhaal van een afscheid op een respect- en liefdevolle manier vast. Een fotoreportage is voor kinderen of voor familieleden die niet bij het afscheid kunnen zijn ook erg waardevol. Zeker ook voor de allerkleinsten, die op dat moment nog te klein zijn om het verlies van een ouder, opa of oma te begrijpen. Mijn eigen dochter was te klein (vond ik) tijdens het overlijden van haar opa en was er om die reden niet bij, maar er zijn ook geen beelden gemaakt. Ze vraagt regelmatig waar Opa nu id. Ik vind het dan ook fijn  dat jij hier dit aan het lezen bent, al is de reden niet fijn, en het overweegt om een fotograaf in te zetten tijdens het afscheid van jouw dierbare.

Wensen bespreken
Voor het afscheid kunnen we een gesprek inplannen. Lukt dat niet vanwege gebrek aan tijd of verdriet dan hebben we telefonisch contact om de wensen te bespreken. Graag ontvang ik de gegevens van de uitvaartverzorger, zodat ik diegene kan contacten om het draaiboek van te ontvangen. Vaak wordt afscheidsfotografie vergoed door de uitvaartverzekering. De uitvaartverzorger kan dit wellicht voor u uitzoeken.

Bij elk pakket inbegrepen (voor prijzen scroll naar beneden)
– Professionaliteit en respect tijdens mijn aanwezigheid
– Alle geselecteerde foto’s zorgvuldig stuk voor stuk nabewerkt
– De fotobestanden ontvangt u digitaal in hoge resolutie als een online transfer via een e-mail
– Privé online fotogalerij
– Mogelijkheid tot bijbestellen van een (tweede of meerdere) foto-album(s)
– Een integere fotograaf die mooie momenten fotografeert wat bijdraagt aan de rouwverwerking.

Het fotograferen van een uitvaart

vind ik heel waardevol voor het leven. We leggen alle mijlpalen vast, van geboorte, verjaardag, eindexamen, eerste baan maar ook de dood is een moment om het leven te vieren van diegene die er niet meer is. Voor de nabestaanden is het een terugblik naar momenten die je niet mee krijgt omdat je zo in je emoties zit. Begrijpelijk! LIEFDE is er overal op een laatste reis.

Eerste uitvaart
Mijn eerste uitvaart legde ik zes weken na de geboorte van mijn dochter vast. Een zoon (goede vriend) benaderde me of ik de begrafenis van zijn vader wilde vastleggen. Zijn vader heb ik gekend en met zijn zussen had ik vroeger gehandbald. Niet de makkelijkste opgave maar ik wilde dit graag voor ze doen. Het viel me vooral op hoeveel overeenkomsten er waren met een bruiloft. Liefde, emoties én connectie. Dit laat ik allemaal terug zien in mijn beelden.

Vergeten
Mijn lieve oma is er al lang niet meer. Ik zou graag willen weten wie er waren en naast wie stond ik toen ze de aarde in ging? Ik heb zelf foto’s gemaakt weet ik nog maar die heb ik niet meer… en de rest is na zo’n lange tijd vergeten of vervaagd. Beelden zijn er voor een blijvende herinnering.

 

Vier het leven en creëer blijvende herinneringen.
Beelden van een afscheid zijn enorm waardevol voor na een uitvaart.

Basisprijs afscheidsfotografie

1 uur fotografie

Online fotogalerij met wachtwoord

Sneak preview in 8 werkdagen

395 euro

Elk half uur extra is 100 euro 

GEEN album

Afscheid basis

1 uur fotografie

Online fotogalerij

Sneak preview in 8 werkdagen

Slideshow met muziek

Foto-album 15×15 cm

550 euro

1 uur extra is 150 euro

Afscheid & 

3 uur fotografie

Online fotogalerij

Sneak preview in 8 werkdagen

Slideshow met muziek

Foto-album 20×20 cm

875 euro

1 uur extra is 150 euro

Afscheid & 

5 uur fotografie

Online fotogalerij

Sneak preview in 8 werkdagen

Slideshow met muziek

Foto-album 20×20 cm

1200 euro

1 uur extra is 150 euro

Dit zijn voorbeelden. Is er een ander aantal uren fotografie wenselijk dan kan dat natuurlijk. Iedere uitvaart is uniek. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

Extra mogelijkheden

  • upgraden naar een groter formaat foto-album en / of materiaal omslag
  • tweede fotograaf mogelijk voor 100 euro extra per uur

Samenwerkingen

Met deze uitvaartondernemingen heb ik reeds samengewerkt.

Vos Uitvaart
Blaricum

Silentis Uitvaartverzorging
Almere

Monuta de Jager
Bussum

Kisner en van der Waarde
Amersfoort

Van Weede Uitvaartzorg
Blaricum

Kisner en van der Waarde
Amersfoort

Open chat
1
Kan ik je helpen?
Hi, wat leuk dat je in mij geïnteresseerd bent als fotograaf.

Hebben jullie al een datum in gedachten en wil je weten of ik nog beschikbaar ben? Stuur gerust een whatsapp en je hebt snel antwoord!

Hartelijke groet,
Carina