Ons kent ons, zou je denken in het Gooi. Maar niets is minder waar. Al ken ik je vader een beetje, dan ken ik de zoon nog niet. Via de zus van de bruidegom kwamen ze bij mij terecht. De naam zei me natuurlijk wel wat, maar ik heb begrepen dat er maar liefst 68.000 de Jong’s in Nederland wonen. Het was meteen al een leuke kennismaking, en ze wisten al snel dat ik hun dag mocht gaan vastleggen.

De dag ging plaats vinden bij het ouderlijk huis van de bruidegom, en hij heeft daar tot voor kort nog samen met de bruid gewoond. Tot dat er een buitengewone kans zich voordeed om zich als boer in Dronten te vestigen. Ik was zelf nog nooit op de trouwlocatie geweest.
Mijn vader heeft de woonboerderij en schuur nog gebouwd voordat de bruidegom geboren werd. Leuk toch die geschiedenis. ‘Als m’n pa maar niet de hele tijd met je gaat kletsen!!!’ Haha, eventjes Joep. Ik moest mij na zoveel jaren als klein meisje weer even voorstellen, en pa die was druk met zijn zoon en diens bruid. En terecht!

Wauw wat begon dat al gelijk gezellig bij aankomst. Mooie tafels gedekt, met lampjes en lampionnen die erboven hingen. De ceremoniemeester nog fijn in een korte broek. Hooibalen, honden, tenten en caravans. Ik wist helemaal van niks en ik werd overspoeld met een geweldige festivalbruiloft. Zo zie je maar, geen verwachtingen hebben.

De bruid was al klaar met het kapsel en haar schoonzus ging haar nog mooier maken. Moeder en zus van de bruid gingen even checken of dat goed ging en ondertussen ging de bruidegom zich aankleden. Marc, de bevriende videograaf, zorgde voor de microfoons. Maar wat gebeurt er nu? De een in de badkamer en de ander op het toilet, naast elkaar! Maar de first look moet nog plaats vinden?? Het ging goed en het leverde wel een leuk kiekje op. Sluier om en naar buiten want de bruid haalt de bruidegom op!

Whaaaaaaa, wat een liefde sprankelt eraf als ze elkaar voor het eerst zien in die mooie kleding. Bruidskinderen blijven bloemblaadjes strooien en iedereen lacht! Geweldig! Ik geniet mee en schiet door. Elkaar bewonderen, en door richting de lange tafels om nog even hun hond gedag te zeggen en te eten. Na het eten nog even zonnebrand erop en door naar het weiland waar hun favoriet koe staat. Ik ben de naam even kwijt maar wat zijn ze lief. Eentje wil me ook likken, liever nu even niet! De zus die ons rijdt vindt het geweldig en heeft het gefilmd. Die ga ik nog lang terugzien 🙂

Door naar de Eng in Blaricum. Wat is het hier mooi! De natuur is daar zo prachtig. De bruidegom had al aangegeven dat hij niet van poseren houdt en ik geef hem daarom een kleine opdracht mee. Maar ik kreeg wel 3 minuten… Niet veel, dus we proberen het nog een keer. Idee is om de hond te halen, dan laat hij die uit en komt het natuurlijker over. Zijn broer komt al snel aangefietst en het worden topplaatjes. Topper!

Terug naar de locatie. Het bruidspaar trekt zich nog even terug terwijl alle gast arriveren. Wat een kleurrijke mensen. Iedereen zoekt een plek op de banken van strobalen. Ik kan hier veel over vertellen, maar de beelden spreken voor zich. Mooie geloftes, de Babs met witte klompen aan, geweldige speeches van alle zussen, de hond die met zijn broer de ringen komt brengen, bruidskinderen die ook mogen tekenen en er de tijd voor nemen, gelukstranen en vooral veel liefde.

Hoppa, de cava wordt ontkurkt en de vrienden uit Frankrijk hebben hun eigen kazen meegenomen. Ondertussen, terwijl zij smullen, ga ik met het bruidspaar de groepsfoto’s maken. De tijd vliegt echt te snel voorbij. Het is alweer tijd voor de borrel. Het Vitus Blaricum blijft lekkere hapjes uitdelen en zorgt ervoor dat er niemand zonder drinken komt te zitten. Dan is het tijd voor het diner. Zoals ik al eerder aangaf, ben ik echt onder de indruk hoe deze dag is verzorgd. Prachtig buffet met grote schalen met heerlijke gerechten verzorgd door Floris & Co. Plus eigen vlees die bereid wordt op een Green Egg. Dit diner is al een feest op zich!

Tussen de gangen gaat het ook los wat betreft een speech van haar ouders, de ceremoniemeester weet nog veel te vertellen en dan, ja Papa Nico die een stuk gaat spelen op de gitaar en erbij zingt. Tekst heb ik niet meegekregen, want ik was bezig met die connectie vastleggen. Ook het bruidspaar is nog even aan het woord om speciale gasten die zich deze dag zo goed hebben ingezet te verwennen met een mooi cadeau.
De twee zussen van de bruidegom zijn alweer bezig met de desserttafel. Ik dacht dat er maar liefst 8 ijstaarten stonden met allemaal heerlijke ijscombinaties van Ijssalon de Hoop. Op de grootste ijstaart staat de taarttopper. Een echte John Deere tractor met het koppel achter het stuur. Fantastisch! Terwijl de meesten nog smulden van de ijstaart, arriveren de avondgasten. Ze horen de band ‘Two For You‘ al een soundcheck doen. Maar wacht even, Papa Nico en Mama Margriet hebben nog iets in petto. Het bruidspaar wordt bij een groot wit scherm geplaatst. Een dag uit hun leven wordt op film afgespeeld en ineens ligt er een grote kano in de schuur waar ze in gaan zitten. Het huwelijksbootje!!! Wat een rijkdom is dit. Met zulke lieve mensen!

Maar dan vragen de avondgasten aandacht. Die willen het bruidspaar feliciteren! Maar dan wordt het toch echt tijd voor de openingsdans!!! Na de openingsdans worden de ouders de dansvloer opgetrokken en dat levert mooie plaatjes op. Iedereen gaat met de voetjes van de vloer en genieten. 
Het leuke is dat ik nog niet meteen weg mocht. ‘Neem nog even wat te drinken en blijf nog even’, zegt de moeder van de bruidegom en ik krijg nog een eigen gemaakt haverkoekje. Zo lekker. Nog even kletsen met bekenden die er zijn. Ons kent ons immers :), het lukt me gewoon niet om weg te gaan. Camera’s zijn al even opgeborgen in de auto. Alle foto’s draag ik bij me uit veiligheid. Maar dan is het toch echt tijd om te gaan. Na 11 uurtjes en de hele dag de zon op m’n hoofd, is het wel mooi geweest! Ik rijd met een glimlach op mijn gezicht die hele tien minuten naar huis!

Joep & Judith
Joep & Judith
Lees verder
Wauwauwauw wat een topfoto’s! Heel fijn dat je er bij was om het vast te leggen. Van iedereen ook positieve verhalen gehoord over dat het zo fijn natuurlijk was om door jou te worden gefotografeerd en dat je het vaak ook zo mooi onopvallend wist te doen. We zijn onwijs aan het genieten van de vrolijke kleurvolle foto’s!

Judith en Joep, wauw wat was het een geweldige dag. Ik wist niet wat me overkwam. Wat was dit goed geregeld. Mijn eerste echt festivalbruiloft. Wat hebben jullie dat goed aangepakt. Ik ben / was echt onder de indruk. Maar vooral jullie liefde voor elkaar was zo mooi om getuige van te mogen zijn. Dat jullie samen alle geluk mogen vinden en de liefde kunnen laten groeien. Liefs Carina

Leveranciers
Locatie: Zorgboerderij ‘t Werkpaert, Blaricum
Trouwjurk: Covers bridal coutoure, Utrecht
Trouwpak: Only for Men, Almere
Trouw ijstaart: Ijssalon de Hoop, Blaricum
Catering eten: Floris & Co, Huizen
Catering: Het Vitus, Blaricum & Partyverhuur de Wit, Eemnes
Band: Two For You