Algemene vragen:


Alle geselecteerde foto’s worden zorgvuldig nabewerkt in het programma LightRoom.

Tja dat kan altijd gebeuren natuurlijk. Maar daar wil je niet aandenken bij een bruiloft of uitvaart. Het zal ook niet snel gebeuren dat ik niet zelf kom. Is gelukkig nog niet voorgekomen. Losse reportages kunnen we (hopelijk) op een andere datum uitvoeren. In elk geval kan ik terugvallen op een netwerk van 400 professionele fotografen. Er is altijd een collega te vinden die kan invallen. Op de dag zelfs nog, mocht mij wat overkomen. Via whatsapp kan ik een oproep plaatsen of er een collega in de buurt is die kan bijspringen of de bruiloft kan overnemen. We gaan hier allemaal niet vanuit, maar zoals jullie kunnen lezen is er altijd een backup.

Nee, ik heb geen fotostudio. Ik kom graag bij je thuis voor een fotoshoot of op een mooie locatie in het bos, de heide of ergens anders.

Nee, dat verzorg ik niet. Je kan hiervoor terecht bij de Primera of DA hier in Eemnes.

Wel maak ik profielfoto’s voor op een website of LinkedIn. Bekijk mijn pagina ‘Branding Fotografie‘.

Vragen na de fotoshoot


Na de fotoshoot ga ik aan de slag met jullie foto’s en maak ik de selectie en ga ik ze nabewerken (ook wel editing). Zodra ik de foto’s gereed hebben stuur ik jullie een e-mail met een link naar een prive online-galerij. Jullie kunnen de foto’s dan op je gemak thuis bekijken. In deze gallerij kan je eenvoudig een selectie maken van jullie favoriete foto’s. Wellicht willen jullie ze allemaal wel hebben. Bij bruids- en uitvaartfotografie zitten alle geselecteerde foto’s bij de prijs in.

Bij de pakketten staat het aangegeven.
Bruid- en uitvaartfotografie is geen vast aantal. Dat is een inschatting en ligt geheel aan de momenten van de dag.

Jullie krijgen na de fotoshoot alle foto’s in hoge resolutie aangeleverd op hoge resolutie. De foto’s zijn echter NIET rechtenvrij, het copyright / auteursrecht blijft ten alle tijde in handen van de fotograaf. Jullie mogen van alles doen met de foto’s, maar niet doorverkopen of voor commercieel doeleinden gebruikt worden door derden zonder mijn toestemming. Foto’s delen op social media mag natuurlijk, graag zelfs! Wel met vermelding van mijn (bedrijfs)naam, dit is ivm auteursrecht. Het staat ook vrij om de online galerij te delen met familie en vrienden.

Nee, dat is niet mogelijk. En waarom niet? Het is net als dat je bij de bakker zou vragen om het recept voor zijn brood. Zie het ook als een totaal afgeleverd product. Een schrijver ziet graag zijn boek in de winkel liggen, net als ik graag mijn nabewerkte foto’s in een mooi album wil afleveren. Het is een eindproduct.

Ik bewaar de geselecteerde foto’s tot 12 maanden na de fotoshoot. Advies is dan ook om direct een back-up van de foto’s te maken. Bij voorkeur zelfs meer dan één.

Is het langer dan 12 maanden geleden? Vraag het gerust of ik de bestanden nog heb.

Jazeker! Naast prachtige albums kunnen jullie dat zeker. Bondi, canvas, plexiglas, hout, er is heel veel mogelijk.

Bruiloft gerelateerde vragen


Natuurlijk kan dat. Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen jullie ze bekijken en voelen. Dit zijn echt mooie, stevige en handgemaakte albums. Het is wel voordeliger om een album gelijk uit te kiezen.

Als jullie dat graag willen dan kan ik een collega vragen. We werken vaker samen. Met twee fotografen pak je heel veel meer mooie momenten op een bruiloft of ander feest. Ik zal een prijs aan jullie doorgeven voor de kosten van een extra fotograaf.

Maar natuurlijk kan dat. Die pakketten zijn er om jullie een indruk te geven wat er mogelijk is. Jullie trouwen nou eenmaal niet iedere dag en ik heb meer ervaring met bruiloften. En iedere bruiloft is toch weer anders. Ik werk graag aaneengesloten uren om de mooiste en belangrijke momenten niet te hoeven missen. Zijn jullie er nog niet helemaal uit hoeveel uur jullie mijn aanwezigheid nodig hebben? Ik geef jullie hier graag advies in tijdens een kennismakingsgesprek. Ik kan jullie dan tevens albums laten zien van andere bruiloften om nog meer in de sfeer te komen.

Jullie krijgen het grootste gedeelte van de foto’s in kleur. Een klein gedeelte van de foto’s zullen jullie in zwart-wit ontvangen omdat ik deze beelden veel mooier vind in zwart-wit. Sommige van deze zwart-wit foto’s ontvangen jullie daarnaast ook in kleur.

Jazeker, immers zit er zo’n lange tijd tussen de boeking en de fotoshoot dat dat heel begrijpelijk is. Het is dan ook zeker nog mogelijk om te kiezen voor een ander pakket of om extra uren fotografie bij te boeken. Een uur extra kost € 125,- extra. Het is overigens ook nog mogelijk om op de dag zelf extra uren bij te boeken. Zit het aantal uren er bijna op, dan geef ik dat bij jullie aan. Wie weet willen jullie nog bepaalde foto, of met iemand op de foto. Hierdoor wordt er niks vergeten en weten jullie dat mijn tijd er bijna op zit.

Na het kennismakingsgesprek stuur ik jullie een prijsopgave toe, samen met de algemene voorwaarden. Als jullie hiermee akkoord gaan, stuur ik jullie een factuur toe met een afgesproken reserveringsbedrag. Dit is een stukje van het totaalbedrag.

Wanneer deze factuur is betaald, dan is jullie dag gereserveerd in mijn agenda!

Switch to light style Switch to dark style
Open chat
1
Kan ik je helpen?
Bedankt voor je interesse in mij als fotograaf.

Wil je snel weten of ik nog beschikbaar ben? Stuur gerust een whatsapp en ik zal reageren zodra ik kan.

Hartelijke groet,
Carina