Via een collega kwamen ze langs op kantoor om kennis te maken. Dit was maar een aantal dagen voor hun oorspronkelijke datum in januari begin dit jaar. Dat ging niet door dus verschuiven ze hun grote dag door naar eind mei. Gelukkig kon het nu wel plaats vinden en haar zus kon er ook zeker weten bij zijn. Zij was pas bevallen van een dochter. Ook het weer werkte mee. Wat een geluk!

Ik arriveer gelijk met de bloemiste Mariëtte de Ridder. Zij kent deze locatie goed en helpt mij en de ceremoniemeester de bruid zoeken. In een hele mooie licht ruimte komen we binnen en daar zit de bruid al op de stoel waar ze nog knapper wordt gemaakt door visagiste Ellen. Haar zussen zijn ook al aan het make-uppen. Schoonzus komt ook nog een kijkje nemen. Het is een in en uitloop van dames en dan komende kleinste dames binnen. De twee dochters van de bruid. Wat een schatjes. Ook hun haren worden knap ingevlochten. 

De trouwjurk, schoenen gaan aan en sieraden gaan om. Het totale plaatje is compleet. En voor de avond wacht ons nog een verrassing. Om het bruidspaar niet langer in spanning te laten wachten op elkaar, ontmoeten ze elkaar in de gang. De bruid mag nog wel even in een andere kamer wachten maar dan is het moment daar. Ooooh’s en aaaah’s klinken er. Gegiechel en vooral veel bewondering en liefde voor elkaar. Wat stralen ze. Knuffels volgen van iedereen. Heerlijk. Dan is het tijd om naar buiten te gaan. Het landgoed biedt genoeg mooie plekken voor foto’s. Alleen als de gasten eerder komen dan gepland en als ze je nog niet mogen zien wordt het wel een uitdaging. 

Het bruidspaar pakt nog even een moment samen. Ook om de bruidsschoenen nog even schoon te maken want die waren weggezakt in het groene gras. Met spanning wachten we op een aantal gasten die uit het buitenland komen. Aruba. Wachten en wachten… er wordt bericht maar dat heeft eigenlijk geen zin als er geen WIFI is onderweg voor deze gasten. Maar daar zijn ze dan toch. Fashionable late. Maar gelukkig gooit het geen roet in de planning. De ceremonie kan beginnen en daar komt de bruid met haar papa aangelopen. Wat is ze mooi en wat is haar vader maar wat trots!
De babs neemt het woord. Papa vertelt het een en ander en dan is het bruidspaar aan het woord. Hun geloften, hun herinneringen, gedeelde momenten en hun liefde voor elkaar is groot. De oudste dochter brengt de ringen en ze worden snel omgedaan en getoond. YES, ze zijn getrouwd. Het bruidspaar pakt even een momentje met hun dochters en wij gaan met zijn allen naar buiten. Het is een beetje frisjes dus er worden jassen en doeken omgeslagen.
Buiten staan er kleurrijke bruidstaarten om aangesneden te worden en de gasten willen maar wat graag het bruidspaar feliciteren. Haar zussen nemen het woord. Een grote groepsfoto en andere foto’s worden er gemaakt. Lekker kletsen, hapjes eten en genieten.
De vader van de bruidegom heeft ook nog veel moois te vertellen en de bruid pinkt af en toe een traantje weg. De kinderen vinden het een beetje lang duren maar willen ook graag bij papa en mama zijn. Voor we er erg in hebben is het al tijd om naar binnen te gaan voor het diner.

In een zaal met hele grote ronde tafels wordt het drie gangen diner uitgeserveerd. Tussendoor zijn er speeches en er wordt ook gezongen. Maar ook lekker gegeten. Na het diner verhuizen we naar de feestzaal. Het bruidspaar wil liever niet dat er een lijn ontstaat van gasten om te feliciteren en ze gaan al snel de dansvloer op. Snel volgt de familie en vrienden om te dansen.  Wat een sfeer en gezelligheid. De DJ draait carribische nummers en iedereen geniet volop. Ik dans gezellig mee om de echte momenten te vangen tussen de dansers…
Nog even een rondje lopen of ik alles en iedereen erop heb. Geen garanties. Nog even kletsen met de ceremoniemeesters. Alle equipment opruimen zoals statieven en flitsers. Dan hop naar huis. Ik wilde het bruidspaar lekker laten feesten maar voor ik het weet rent de bruid naar me toe voor een knuffel en een bedankje in de vorm van een heerlijk Chocolony reep! Thanks!

Zij feesten nog even door en ik rij naar huis naar man en dochter (die allang slaapt natuurlijk), alle foto’s vast overzetten en backuppen en onder de douche. Deze bruiloft is ‘a wrap!’

 

Miangela
Miangela
Lees verder
Wauw mooi! Dankjewel!


Trouwlocatie Salentein Nijkerk  

Van harte gefeliciteerd en heel veel geluk samen ❤️

Leveranciers
Trouwlocatie: Landgoed Salentein, Nijkerk
Trouwjurk(en): Valkengoed Weddingfashion
Bruidschoenen: Westerleigh
Make-up en haar: Knap van Ellen, Eemnes
Bloemen: Mariëtte de Ridder Bloemstylist