De grote dag is aangebroken. De laatste vrijdag van september. De dag ervoor had ik nog contact met de bruid, Jonneke, want de regen kwam met bakken uit de lucht vallen. Echt niet tof. Ze ging nog op pad voor leuke locaties waar we foto’s zouden kunnen maken. Ze wilde dan wel graag ergens shooten waar ze bekend is. Maar helaas werd ze teleurgesteld, want het kon niet ivm vergunningen. Nou dat was mij dus niet bekend maar ik had vertrouwen in de weer-app en tot op heden nog geen regen gehad tijdens bruiloften. En dat wil ik graag zo houden. Jonneke kon ik geruststellen en ze had alweer meer vertrouwen in de dag. Zoveel voorbereidingen getroffen dus goede redenen.

Maar dan is het toch echt vrijdag, om 10 uur meldde ik me op de Laarderweg in Eemnes. Jonneke was al mooi opgemaakt en nu was de visagiste druk bezig om haar dikke bos met haar in een mooi bruidskapsel te zetten. In de oudste woning van Eemnes heerst zalige rust. Pa en Ma die aan tafel een krantje lezen met een bakkie koffie. Jonneke was ook erg relaxed. Een half uur later vertrok ik richting het huis van Jonneke en Sander waar de bruidegom geduldig stond te wachten. Ondertussen stonden de ceremoniemeesters op de oprit de trouwauto te versieren. Te leuk!
Kijk maar zelf naar de beelden… Papa en Mama vonden het maar prachtig. Hun zoon gaat trouwen.  

Terug naar de bruid, want nu is het grote moment daar. De jurk gaat aan. Een geweldig moment voor moeder en dochter. Ze had ‘m gister ook nog even aangehad. Even checken of de jurk nog paste. Nou dat doet ie hoor. Wat is ze prachtig. Ze straalt volop! Maar wat vindt de bruidegom ervan? Kijk gauw verder.

Dat was toch even een wauw-factor moment voor het kersverse bruidspaar. Wat zien ze er prachtig uit! Keurig op tijd en volgens schema vertrekken we richting het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn. Door een fair zijn we genoodzaakt een andere laan dan normaal te pakken maar dat maakt allemaal niet uit. Mooie beelden worden er geschoten. Nog belangrijker even tijd voor elkaar én lol hebben!

Omdat de ochtend al best lang duurde en we tijd over hebben en trek in een broodje was het dus ‘hop in de auto’ naar het huis van Jonneke haar ouders en aan de keukentafel met een schort om een heerlijk broodje eten. Er werd tevens goed voor mij gezorgd. Super gewoon.

Hierna gingen we allemaal richting het Oude Magazijn in Amersfoort waar de ceremonie plaats ging vinden.
En wat voor een ceremonie! Aankomend in de rode gepimpte Mini Cooper arriveren ze in Amersfoort met een ontvangst van familie en vrienden met bellenblaas. Al snel mocht iedereen plaatsnemen in de zaal en mocht Jonneke met haar vader wachten om ‘down the iel’ te lopen naar haar Sander.
De ceremonie werd geleid door vriendin Michelle. En wat deed ze het goed. De eerste keer! Het was een bijzondere ceremonie. Met een zelfgemaakt lied door vriendinnen, (schoon)zus Suzanne en goede vriendin Daniëlle. Wat een mooie woorden. Tevens werden ze gezegend door de kerk.

Vele emotionele en mooie momenten werden er verteld over het bruidspaar. Wat hebben ze veel meegemaakt en doorstaan. Alleen maar respect en bewondering en vooral veel liefde van familie en vrienden. 

 

Na de ceremonie gingen we verkassen naar het Centraal Ketelhuis voor het diner en het FEEST! Een ware happening.

Na het heerlijke diner en de mooie en prachtige speeches is het tijd voor het FEEST! Jonneke en Sander knalde tijdens de openingsdans. Daarna met de voetjes van de vloer en bijkletsen met iedereen over hoe mooi de dag was!

Lieve Jonneke en Sander, inmiddels een jaar verder na ons eerste contact. Wat vond ik het een eer en zo mooi om jullie liefde en verhaal te mogen vertellen in beeld. Wat sprankelde jullie op deze dag en ik was echt onder de indruk van de energie die er in deze dag is gestoken.

Ik wens jullie een heel mooi en liefdevol leven toe. We komen elkaar vast nog wel tegen in het ‘dorp’ Eemnes.

Lieve groet, Carina


Leveranciers:

Pak: Tip de Bruin

Jurk: Mary’s bruidshuis

DJ: Dirk Kelderman

Ringen: Puttmann juwelier Diemen

Bloemen: van Beest Eemnes 

Make up & haar: Shawny’s haar & make up